top of page

Meer over Esthy's Creations - mijn verhaal

Wat leuk dat je op mijn pagina bent en dat je nieuwschierig bent naar het gezicht achter Esthy's Creations.  Op instagram deel ik heel veel over en van mijzelf maar hier zal ik ook nog wat meer vertellen over mijn creatieve pad. Hoe ontdekte ik mijn creativiteit en hoe ben ik mijn bedrijf begonnen?

"Ik dacht eigenlijk altijd dat ik de enige niet creatieve persoon in de familie was"

Toen ik in 2008 zwanger was van mijn zoon wilde ik iets van leuke schilderijtjes voor op de babykamer. Maar alles wat ik zag was het net niet of was best wel prijzig. Omdat ik uit een creatieve familie kom dacht ik; waarom niet proberen het zelf te maken. Lukt het niet dan kan ik altijd nog iets online bestellen. Ik had nog nooit geschilderd en dacht eigenlijk dat ik totaal niet kon tekenen, laat staan schilderen. Het resultaat was verrassend leuk! En wat was het heerlijk om zo creatief bezig te zijn. Even vergat ik alles om me heen en bestond alleen nog het doek en mijn kwast en dat wat ik op het doek schilderde. Na het schilderen van schilderijtjes voor de babykamer begon ik met het schilderen van geboortekaartjes op canvas voor vrienden en familie en zo begon mijn eerste creatieve onderneming.

"Het ging zo goed dat ik het niet meer aan kon"

Naast mijn baan heb ik jaren lang in opdracht kraamcadeautjes mogen schilderen. Ik schilderde canvas doeken, maar ook kindertafel en stoeltjes met het geboortekaartje erop, houten kistjes waar je de eerste herinneringen in kon bewaren. Vanalles.Het liep zo goed dat het eigenlijk niet te combineren was met een gezin en een nagenoeg fulltime baan bij een grote multinational. Ik trok het niet meer en kwam door dit en persoonlijke struggles in een burnout terecht en stopte met mijn onderneming.

Na een pauze van een paar jaar waarin ik echt helemaal niets meer heb gedaan met mijn creativiteit begon ik het creatief bezig zijn toch enorm te missen.

Het begon eind 2018 weer te kriebelen om weer wat creatiefs te doen. Via een kennis kwam het bulletjournalen op mijn pad. Het duurde dan ook niet lang voor ik er zelf mee begon en er volledig in opging. Zo kwamen ook stickers op mijn pad, want wat is er nou leuker dan je bulletjournal pagina's op te fleuren met stickers. 

En hoe begon ik dan mijn onderneming?

Op een beurs zag ik voor het eerst dat iemand zelf stickers maakte en die verkocht. Gelijk dat ik het zag wist ik het, dit wil ik gaan doen! Het duurde nog heel wat maanden tot ik ook echt de stap nam maar in februari 2020 was het dan eindelijk zover, ik lanceerde mijn website en opende mijn shop. Super spannend vond ik het maar wat word ik hier blij van! Het maken van de stickers, het leuk inpakken van de bestellingen, de blije reacties van de mensen die mijn stickers gebruiken. Dat is waar ik het voor doe en wat mij elke dag weer de drive geeft om mooie nieuwe stickers te ontwerpen.

bottom of page