top of page

Hoe ik bij toeval nu ineens een eigen studio heb

Eigenlijk ging ik alleen lunchen met mijn beste vriend en wandelden we daarna naar de auto terug die verder geparkeerd stond dan de bedoeling was. We wandelden door het mooie oud Zaandijk. Het meest historische stukje Zaanstad met de typische Zaanse houten huizen. Het was prachtig weer en met zo'n uitzicht was de wandeling zeker geen straf. Toen we langs een plek wandelden waar je vanaf de parkeerplaats mooi uitzicht hebt op de Zaanse Schans wilde ik daar even een filmpje maken voor op mijn instagram story's (zie hieronder het filmpje wat ik maakte). Daar raakten we in gesprek met iemand die ons vertelde dat hij in het Kreatief Pakhuis, die aan dit parkeerterrein zit, zijn atelier heeft en dat we daar wel even binnen mochten kijken.Nou, dat klonk gelijk heel tof dus dat wilde ik natuurlijk graag zien. De kunstenaar vertelde dat hij binnen het pand zou gaan verhuizen naar een grotere atelier ruimte en daar voelde ik een ingang om te vragen wat er met zijn huidige ruimte zou gaan gebeuren. We raakten in gesprek over het creatief ondernemerschap en dat ze graag weer een creatief ondernemer in het Pakhuis wilden. Ik werd gelijk meegenomen naar de eigenaar om met hem een gesprek aan te gaan over de mogelijkheden. Dat ging ineens heel snel! Ik had er wel al eens aan gedacht om te kijken voor een studio buiten de deur maar ik had tot nu toe nog niets gevonden wat goed voelt, op een plek die ook inspireert. En deze locatie voelde gelijk goed. 2 Dagen later mocht ik de ruimte al bekijken en zei de eigenaar dat de ruimte voor mij was!


Toen ik in 2020 mijn onderneming startte was dat aan een bureau in de woonkamer. Al snel kocht ik er een extra kastje bij voor alle spullen, daarna een extra bureau en nog meer kastjes maar toen de hoek in de woonkamer echt wel groot werd is alles verhuisd naar de master bedroom. Mijn bed ging naar de kleinste slaapkamer in het huis en al mijn business spullen gingen naar de grootste slaapkamer. 1,5 jaar lang heb ik met heel veel plezier mijn business gerund vanuit mijn thuis studio maar ook daar groeide ik uit. Nu had de kastenwand nog wel groter gemaakt kunnen worden en dan had ik het misschien nog wel een jaartje volgehouden. Maar waar ik ook tegenaan liep is dat ik soms wel 20-25 dagen achter elkaar aan het werk was. Van smorgens 7 tot savonds 7. En ik vind mijn werk fantastisch dus het voelt ook niet als werken. Maar iets meer scheidslijn tussen werk en privé is wel gezonder. Dus zo had ik ineens, door een wandeling die eigenlijk nieteens gepland was, een studio buiten de deur! Op mijn Instagram en Tiktok heb ik in totaal 10 filmpjes gedeeld waarin je de hele verbouwing en verhuizing van begin tot einde volgen. Sinds een week ben ik verhuisd en werk ik vanuit mijn nieuwe studio. Ik kan je zeggen: Beste beslissing die ik heb kunnen maken! Het is zo fijn om nu naar het werk te gaan en niet meer alles thuis te hebben. Heerlijk om elke dag omringd te zijn door andere inspirerende ondernemers. Ja, ik ben echt heel gelukkig op deze plek.

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page