top of page

Kerst aftel-freebie


Al heel lang zat ik te bedenken hoe ik een leuke challenge wilde gaan doen voor de december maand. Zou ik weer iets van journal prompts maken of kies ik deze keer toch voor wat anders? Het is een soort Christmas countdown geworden, gecombineerd met journal prompts. Heel eerlijk, ik zag dit idee voorbij komen bij Somekindart op instagram en ik wist gelijk: dat is precies hoe ik het wil gaan maken! Wat gaan we doen?


De kerst aftel kalender bevat 24 vrolijke cadeautjes en 24 journal prompts. Van 1 december tot en met 24 december openen we elke dag een "cadeautje". Elke dag staat er iets om over na te denken, iets waar je over kan schrijven, wat je kan doen of om een leuke pagina over te maken in je journal. Op deze manier tellen we met zijn allen af naar Kerstmis.


Hoe werkt het?
Stap 1: Print de aftel kalender freebie uit.


Let op: de printable is gemaakt in A4 formaat. Selecteer in de printinstellingen de printkwaliteit indien mogelijk in op "hoog". Schakel dubbelzijdig afdrukken uit.

Gebruik een dubbele pagina in je journal om de aftelkalender te maken. Vervolgens knip je alle cadeautjes uit en vouw je ze allemaal op. Het is belangrijk om de rechter witte kant naar achteren te vouwen (zoals weergegeven in de afbeelding). Zet dan alle cadeautjes in je journal op de plek waar je ze wilt gaan plakken. Ik hou ervan om alle cijfers door elkaar te mixen, want zo moet ik elke dag op zoek naar het juiste nummer, dat vind ik zelf leuker. Maar je kunt ze natuurlijk plakken zoals je wilt. Lijm vervolgens de cadeautjes op hun plaats. Mocht je bovenaan je pagina nog een koptekst willen schrijven, hou daar dan rekening mee qua ruimte en schrijf deze tekst alvast op voor je gaat plakken.

Stap 2: Tijd om de kleine journal prompt kaartjes uit te knippen. Dit werkt het beste om achter elkaar door te knippen en ze gelijk bij het juiste nummer cadeautje neer te leggen en op te plakken. Zo kan je ze niet door elkaar halen. (Voor je de journalprompt opplakt wel het nummertje eraf knippen, anders past het niet)


Stap 3: Als laatste pak ik een mooie washitape en knip er kleine stukjes af om de cadeautjes mee dicht te plakken. En klaar!Mocht je nog toch nu nog een koptekst boven de pagina willen schrijven, leg dan even een papiertje over alle cadeautjes heen zodat ze heel blijven.


Ik hoop dat je het leuk vind en meedoet aan deze bujo aftelkalender challenge en laten we tot Kerstmis elke dag een cadeautje openmaken. Ik kan niet wachten om te zien wat voor leuke pagina's jullie gaan maken! Als je wilt dat ik zie wat je gemaakt heb mag je me taggen in je bericht op instagram of facebook.


Veel journalplezier!
(laat je mailadres achter voor de aftelkalender freebie. Kort na het achterlaten van je mailadres ontvang je na een aantal minuten een mailtje van mij met daarin de download link. Door je mailadres achter te laten ontvang je zo nu en dan een mailtje van mij met nieuwtjes, je krijgt voorrang op acties en af en toe een extra giveaway speciaal voor de nieuwsbrief lezers)515 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page