top of page

Wat is nou eigenlijk een Travelers Notebook?


Al heel wat jaren heb ik een prachtige Travelers Notebook die mijn vader voor me gemaakt heeft. Lange tijd heeft hij vooral als sier op de plank gestaan en zo nu en dan gebruikte ik hem. Tot er laatst iemand bij mij was en diegene eens alle verschillende journals op mijn plank bekeek en vol bewondering mijn mooie Travelers Notebook uit de kast pakte. Ik zei al, eigenlijk is hij te mooi om niet te gebruiken.

En zo heb ik hem weer in gebruik genomen. Elke dag schrijf ik er mijn to do lijstjes in.


Sinds ik mijn beauty weer uit de kast gehaald heb krijg ik er zo veel reacties op dat het idee ontstond om er een aantal door mijn vader te laten maken voor in mijn shop.


Maar wat is het dan eigenlijk?

Het klinkt alsof het een boekje is speciaal voor reizigers, en zo is het ook ontstaan. Maar eigenlijk is het gewoon een systeem aan boekjes die voor iedereen is die van agenda's, planners of notitieboekjes houdt.

Het is een vrij simpel concept wat enorm mooi vormgegeven is. Het is namelijk een kaft van leer met elastieken erin. In de elastieken kun je inserts (losse boekjes) plaatsen die jouw notitieboek, agenda of planner vormen.


Inserts

Ik noemde het net al even: in een Travelers Notebook gaan inserts die je met elastieken vastmaakt aan de kaft. Omdat je het boekje tussen het elastiek schuift kan je het er ook gemakkelijk weer uit halen.

In mijn shop heb ik verschillende van dit soort inserts staan die speciaal voor mij gemaakt zijn met 120 grams papier. Ik heb boekjes laten maken met blanco papier, met dotted papier, kraft papier en een niet gedateerde weekplanner. Er zijn allerlei mogelijkheden!

In deze video zie je hoe je heel gemakkelijk extra inserts toe kunt voegen aan je cover. Standaard wordt de cover geleverd met een blanco notitieboekje. Er zitten 2 elastieken in de cover dus je kan er sowieso 2 boekjes in kwijt. Met behulp van een extra elastiek is het heel makkelijk om nog 2 boekjes toe te voegen.


Accessoires

Naast de covers en de inserts is er nog veel meer waarmee je je Travelers Notebook leuk kunt maken maar ook wat nuttig is. Zo heb ik verschillende kleuren extra elastiek in mijn shop, passend bij de verschillende kleuren covers.

En ook kan je een protector bestellen die ervoor zal zorgen dat de zijkant van je cover mooier blijft. Verder zijn er penloops die je op de zijkant kan bevestigen zodat je ook altijd je pen mee kunt nemen.


Om je cover te versieren zijn er verschillende charms verkrijgbaar. Een beetje bling kan natuurlijk nooit kwaad! Goed om te vertellen, alles is handwerk. De covers worden met de hand geknipt en met de hand bewerkt. De elastieken worden er met de hand in vastgezet. De protectors en penloops worden met de hand gesneden en gemaakt. Dit kan ervoor zorgen dat elke cover er net wat anders uitziet. Maar dat vind ik zelf juist de charme van leer. Leer leeft en leer wordt naarmate het gebruikt wordt ook alleen maar mooier en mooier.


Dat is waarom ik zo hou van een Travelers Notebook

En dat is dan ook waarom ik echt hou van een Travelers Notebook. Het is een heel mooi handzaam geheel wat je volledig kan maken tot dat wat voor jou werkt. Elk boekje kan je weer anders gebruiken maar door het bij elkaar in een cover te bewaren heb je wel altijd alles bij je en binnen handbereik.

En wat ik ook zo fijn vind is dat de boekjes 64 pagina's hebben. Perfect om elke maand een nieuw boekje te gebruiken


Hoe zou jij een Travelers Notebook gebruiken?

281 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page